Počinje Sajam hortikulture u Kragujevcu

Sajam hortikulture u Kragujevcu počinje u petak, 25. aprila i trajaće do nedelje. Ova manifestacija u kojoj učestvuje preko 100 izlagača održaće se na Šumadija sajmu, kako u halama tako i na platou ispred sajmišta.

Na jednom mestu okupiće se najveće domaće firme i individualni i porodični proizvođači cveća, uvoznici i distributeri sadnog i dendro materijala, semenske robe, dekorativnog bilja, travnatih busena, saksija, supstrata, treseta, zalivnih sistema i baštenske opreme.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa najnovijim trendovima u oblasti hortikulture, opremanju bašti i terasa nameštajem, letnjikovcima, fontanama, figurama i mašinama za održavanje bašte.

– Proleće je pravo vreme da se okupe ljubitelji prirode, cveća i uređenja prostora. Sajam hortikulture u Kragujevcu godinama unazad beleži izuzetnu posećenost i po broju kupaca i izlagača, i postao je jedan od najatraktivnijih u regionu, kao nezaobilazni događaj u sajamskom kalendaru grada Kragujevca – poručuju iz Šumadija sajma.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova. U nedelju, 27. aprila, koji je i poslednji dan sajma, kapije će biti otvorene do 18 časova. Kao i proteklih godina ulaz i parking su besplatni.

Tekst i foto: Biljana Nenković

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18