PODIZANJE “OBIČNOG” MEDA NA NIVO PREMIJUM PROIZVODA:Med, sa mnoštvom ukusa

Da li ste znali da je med jedina životna namirnica koja se nikada ne kvari, da za jedan kilogram meda pčele u košnicu treba da unesu 3 do 4 kilograma nektara, a iz jednog cveta pčela prikupi samo 0,02 miligrama? A, da li ste čuli za krem med koji se razlikuje od običnog” po tome što je gušći i kremastiji? O tome razgovaramo sa Slađanom Rajković Krnjaić koja je pre četiri godine započela proizvodnju ovog neobičnog meda i osnovala brend „Bliss Honey”.

Piše: Tanja Prolić

Sve je počelo kada su ona i njena porodica prvi put probali krem med tokom putovanja po Skandinaviji. Kada su se vratili kući, istražili su proces proizvodnje, prikupivši potrebnu literaturu, a potom su odlučili da i sami naprave krem med.

Kvalitet meda u svakom proizvodu

– Najvažnije je da se prilikom procesa proizvodnje kvalitet meda ne menja. Dobija se procesom fine kristalizacije, odnosno mešanjem, prilikom čega dolazi do usitnjavanja kristala i rezultat je kremasta tekstura meda – objasnila nam je naša sagovornica.

Pčelinjak im se nalazi u Banatu, u okolini Vršca, gde je i proizvodni pogon. Trenutno se u pčelinjaku nalazi 20 eksperimentalnih društava koja im služe isključivo za istraživački rad. Savremenim naučnim postupkom rade na razvoju inovativnog proizvoda. Čvrsto veruju da će uspeti u ideji i da će u skorijoj budućnosti svoju viziju predstaviti široj publici. Med za potrebe proizvodnje nabavljaju od lokalnih pčelara.

U ponudi imaju krem med bez dodataka, kao i sa dodatkom lešnika, pistaća i morske soli, kafe, liofilizovane maline, jabuke, đumbira i limun trave. U njihovoj ponudi se ističu i korporativni pokloni, a naročito luksuzno pakovanje sa dve tegle meda i rakijom od divlje kruške s jestivim zlatom koje personalizuju i brendiraju po želji. Ostvarili su saradnju sa bankama i firmama iz raznih proizvodnih i uslužnih delatnosti, koje su poklanjale njihove proizvode poslovnim partnerima.

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18