Насловна ТЕМЕ ЗДРАВА ХРАНА ПОДИЗАЊЕ “ОБИЧНОГ” МЕДА НА НИВО ПРЕМИЈУМ ПРОИЗВОДА:Мед, са мноштвом укуса

ПОДИЗАЊЕ “ОБИЧНОГ” МЕДА НА НИВО ПРЕМИЈУМ ПРОИЗВОДА:Мед, са мноштвом укуса

86

Да ли сте знали да је мед једина животна намирница која се никада не квари, да за један килограм меда пчеле у кошницу треба да унесу 3 до 4 килограма нектара, а из једног цвета пчела прикупи само 0,02 милиграма? А, да ли сте чули за крем мед који се разликује од обичног” по томе што је гушћи и кремастији? О томе разговарамо са Слађаном Рајковић Крњаић која је пре четири године започела производњу овог необичног меда и основала бренд „Bliss Honey”.

Пише: Тања Пролић

Све је почело када су она и њена породица први пут пробали крем мед током путовања по Скандинавији. Када су се вратили кући, истражили су процес производње, прикупивши потребну литературу, а потом су одлучили да и сами направе крем мед.

Квалитет меда у сваком производу

– Најважније је да се приликом процеса производње квалитет меда не мења. Добија се процесом фине кристализације, односно мешањем, приликом чега долази до уситњавања кристала и резултат је кремаста текстура меда – објаснила нам је наша саговорница.

Пчелињак им се налази у Банату, у околини Вршца, где је и производни погон. Тренутно се у пчелињаку налази 20 експерименталних друштава која им служе искључиво за истраживачки рад. Савременим научним поступком раде на развоју иновативног производа. Чврсто верују да ће успети у идеји и да ће у скоријој будућности своју визију представити широј публици. Мед за потребе производње набављају од локалних пчелара.

У понуди имају крем мед без додатака, као и са додатком лешника, пистаћа и морске соли, кафе, лиофилизоване малине, јабуке, ђумбира и лимун траве. У њиховој понуди се истичу и корпоративни поклони, а нарочито луксузно паковање са две тегле меда и ракијом од дивље крушке с јестивим златом које персонализују и брендирају по жељи. Остварили су сарадњу са банкама и фирмама из разних производних и услужних делатности, које су поклањале њихове производе пословним партнерима.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us