Podrška PKS i KIF-a kompanijama u regionu

Radionica čokoladnih proizvoda ručne izrade Adore Chocolate, prvo je preduzeće u Srbiji koje će dobiti sredstva za unapređenje proizvodnje zahvaljujući Programu podrške tehničke asistencije malim i srednjim preduzećima, koji sprovode Privredna komora Srbije i Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) uz finansijsku podršku Evropske unije.

KIF je u junu ove godine objavio javni poziv, a do septembra se za dobijanje tehničke asistencije mikro, malim i srednjim preduzećima pri apliciranju fondovima EU prijavilo 218 firmi sa Zapadnog Balkana. Ovu aktivnost PKS i KIF realizuju u okviru projekta podrške Evropske Unije nacionalnim komorama ZB.

„Komorski investicioni forum, zajedno sa saradnicima iz konsultantske kompanije See Project sa kojima nudi asistenciju pri apliciranju fondovima, trenutno radi na podnošenju aplikacija za 30 kompanija iz regiona. Dok mnogi od njih čekaju odobrenje sredstava, srećni smo da je Adore Chocolate prva kompanija našeg Programa podrške čija je aplikacija za potražnju sredstava iz EU fondova uspešno odobrena“, izjavila je Milica Brašanac iz Centra za Komorski investicioni forum Privredne komore Srbije.

Javni poziv za Program podrške MSP pri apliciranju za pristup fondovima EU predvideo je učešće 60 preduzeća sa ZB, od kojih 10 iz Srbije.

Sve informacije o Komorskom investicionom forumu ZB6 i brojnim načinima podrške mikro, malim i srednjim preduzećima mogu se videti na sajtu KIF-a www.wb6cif.eu.

Izvor: PKS

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar