Pohovane pljeskavice

Neodoljivo ukusan i izuzetno pikantan srpski roštilj i njeno veličanstvo pljeskavica proslavili

su Srbiju u gurmanskom svetu. A i mi uživamo u pripremi i konzumiranju jela s roštilja, praveći ga po sopstvenom receptu, a svaki je pravi i najbolji. I tako pljeskavica ima pripremljenih na bezbroj načina. Među onim posebnim je pohovana pljeskavica, punjena sirom.

Potrebno je:

  • ½ kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • jaje
  • malo prezle
  • 2 kašike mleka
  • so, biber, biljni začin
  • 150-200 g izrendanog kačkavalja

Za paniranje

  • 2 jajeta
  • brašno
  • mleko
  • ulje

Priprema:

Iseckati crni i beli luk što sitnije. Pomešati jaja, mleko, prezlu, luk i meso. Dodati začine. Ostaviti u frižideru oko pola sata. Na foliji razvući meso tanko celom površinom. Posuti izrendanim kačkavaljem i uviti u čvrst rolat. Ostaviti u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvaditi i iseći rolate – pljeskavice debljine oko 2,5cm.  Pripremiti masu za paniranje. Izlupati i sjediniti jaja sa brašnom, mlekom i malo soli. Ugrejati ulje u tiganju, umakati pljeskavice u smesu i peći na vrelom ulju oko 3 minuta svaku stranu. Ostaviti na papiru da se ocede. Služiti toplo po želji uz krompir i sezonsku salatu.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno