Neodoljivo ukusan i izuzetno pikantan srpski roštilj i njeno veličanstvo pljeskavica proslavili
su Srbiju u gurmanskom svetu. A i mi uživamo u pripremi i konzumiranju jela s roštilja, praveći ga po sopstvenom receptu, a svaki je pravi i najbolji. I tako pljeskavica ima pripremljenih na bezbroj načina. Među onim posebnim je pohovana pljeskavica, punjena sirom.
Potrebno je:
- ½ kg mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- jaje
- malo prezle
- 2 kašike mleka
- so, biber, biljni začin
- 150-200 g izrendanog kačkavalja
Za paniranje
- 2 jajeta
- brašno
- mleko
- ulje
Priprema:
Iseckati crni i beli luk što sitnije. Pomešati jaja, mleko, prezlu, luk i meso. Dodati začine. Ostaviti u frižideru oko pola sata. Na foliji razvući meso tanko celom površinom. Posuti izrendanim kačkavaljem i uviti u čvrst rolat. Ostaviti u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvaditi i iseći rolate – pljeskavice debljine oko 2,5cm. Pripremiti masu za paniranje. Izlupati i sjediniti jaja sa brašnom, mlekom i malo soli. Ugrejati ulje u tiganju, umakati pljeskavice u smesu i peći na vrelom ulju oko 3 minuta svaku stranu. Ostaviti na papiru da se ocede. Služiti toplo po želji uz krompir i sezonsku salatu.
![](https://www.dobrojutro.co.rs/wp-content/uploads/2024/05/100-jela-Srbije-korice-final-press-942x1024.jpg)
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi