Poljoprivrednici iz Knića savete će dobijati od Japanca

Poljoprivredni proizvođači iz Šumadije dobijaće stručne savete o unapređenju svoje proizvodnje od 40-godišnjeg Japanca Akihiro Tanaka, koji je angažovan u Kancelariji za poljoprivredu u opštini Knić, rečeno je agenciji Beta.

Kako je rečeno u Opštini Knić, Akihiro radi u opštini grada Omura u odeljenu za poljoprivredu, a oblast njegovog delovanja jesu subvencije u poljoprivredi u kojoj ima pet godina iskustva.

Akihiro će raditi naredne dve godine u Kancelariji za poljoprivredu i zaštitu životne sredine opštine Knić.

Opština Knić je na osnovu saradnje koju je ostvarila sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a u okviru njihovog Ugovora o poslovnoj tehničkoj saradnji, konkurisala za dolazak predstavnika iz Japana koji će unaprediti razmenu iskustva saradnika koji aktivno rade na pružanju neophodne podrške iz oblasti poljoprivrede.

– Akihiro ima najviše iskustva iz sektora stočarstva i povrtarstva. Koristeći savremene principe japanske poljoprivrede u navedenim sektorima očekujemo bolju produktivnost naše poljoprivrede – kazali su u opštini Knić.

Akihiro će sa predstavnikom lokalne samouprave u naredne dve godine obilaziti poljoprivredne proizvođače i pružati stručne savete.

Izvor: Beta

Foto: Glas Šumadije

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18