Насловна ВЕСТИ Poljoprivrednicima obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara

Poljoprivrednicima obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara

217

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i navela da je za poljoprivrednike obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara.

– Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 posto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 posto je isplaćeno subvencija – precizirala je Tanaskovićeva za RTS.

Prema rečima ministarke, to znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini.

Tanaskovićeva je dodala da postoje i oni koji su aplicirali za subvencije, a nisu dobili sredstva, a za njih je država pripremila dodatnih 15 milijardi dinara.

U februaru 2023. će biti isplaćeno oko 15 odsto takvih zahteva, iako „država pravno-formalno nema obavezu da ih isplati“, konstatuje ministarka poljoprivrede.

Jelena Tanasković je pozvala poljoprivrednike da se registruju na e-agraru.

– Ideja je da poljoprivredni proizvođač transparentno zna za šta je aplicirao od subvencija u ovoj godini i da će ta sredstva u istoj godini i dobiti. To je ideja e-agrara, a sve drugo što radimo je da bi se sve ubrzalo i da im pomognemo – ističe Tanaskovićeva.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay