Насловна РАЗНО Pomoć opštine za kupovinu priplodnih grla

Pomoć opštine za kupovinu priplodnih grla

284

Pomoć opštine Prijepolje za nabavku priplodnih grla dobilo je 23 poljoprivrednika, a ugovori su potpisani ovih dana. Iznos subvencija je 70 posto od ukupune vrednosti kupljenih junica i ovaca, pojedinačno od 140 do 280 hiljada dinara, zašta je iz opštinske kase izdvojeno pet miliona dinara.

– Ova sredstva direktno će doprineti unapređenju kvaliteta stočnog fonda, povećati produktivnost i podstaći održiv razvoj poljoprivrede u našoj opštini – kazao je predsednik Privremenog organa u Prijepolju Izudin Šantić.

Zadovoljni su i poljoprivrednici. Semir Hurić iz Karaule ima 14 umatičenih krava. Podsticaje je dobio za dve junice koje je jesenas kupio u Sjenici. Kaže da ovo nije prvi put da dobija subvencije i ističe da je značajno što opština prepoznaje potrebu poljoprivrednika i ulaže u stočarstvo.

 – Zahvaljujući pomoći opštine kupio sam dve junice i sada imam deset grla na svom gazdinstvu. Stočarstvo mi je primarno zanimanje. Bavimo se proizvodnjom sira koji se uglavnom plasira na beogradsko tržište jer uslova za otkup sirovog mleka u našoj opštini nema – kaže Zoran Kuburović iz Babina.  

Ž. Dulanović