Porodice uživale u slatkim radionicama na Festivalu “Zrno & List“

Održan je drugi po redu Festival kafe, čokolade i čajeva “ZRNO&LIST” u tržnom centru BIG Fashion na Karaburmi u Beogradu. Festival stavlja fokus na specijalizovane pržionice kafe, domaće proizvođače čokolade i autentične čajeve. Posetioci su imali priliku da istraže bogat izbor kvalitetnih proizvoda u pažljivo dizajniranim pakovanjima koja se izdvajaju na tržištu.

– Tematika festivala je izuzetno zanimljiva i smatramo da ovakvi bazari izuzetno doprinose kako malim proizvođačima tako i celokupnoj privredi. Ljubitelji slatkiša mogli su da probaju i kupe kafu, biljne čajeve, čokolade, namaze od čokolade, domaću štrudlu, čokoladne kolače i peciva, knedle, medenjake i prirodni vrcani med kao neizostavni dodatak mnogim čajevima. Osim gastronomskog dela, organizatori su pripremili i radionice za decu i odrasle – kaže Milica Petrović, generalni direktor i osnivač festivala kafe, čokolade i čajeva i dodaje:

– Veliko interesovanje je vladalo za radionicu slikanja talogom od kafe i radionica ukrašavanja krofnica sa čokoladom. Odziv dečice sa roditeljima je bio izuzetno veliki za radionice što je nama kao organizatorima i cilj da svi događaji koje realizujemo budu namenski pre svega za porodice sa decom. Dok se roditelji kreću od štanda do štanda, degustiraju i pazare domaće proizvode, dečica se zabavljaju na našim radionicama. Iskazuju svoju kreativnost i kvalitetno provode vreme. U planu nam je da ovaj festival ponovimo koliko početkom naredne godine.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Hrana sa naših polja”, poznato po tradicionalnoj manifestaciji „Dani domaće kuhinje“, koje godinama okuplja male proizvođače hrane i pića širom Srbije.

Tekst: Dijana Maksimović

Foto Milica Petrović

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno