Насловна РАЗНО Постигнут договор с пољопривредницима о цени млека

Постигнут договор с пољопривредницима о цени млека

33

На састанку у Влади пољорпивредници су договорили да цена млека за све квартале буде 15 динара по литру, рекли су представници пољопривредника новинарима испред Владе Србије.

Пољопривредници су поручили да је код цене сунцокрета остало да се утврде одређене финесе, а да ће о осталим захтевима бити речи на наредним састанцима са представницима владе. Они су најавили да ће трактори остати на улицама до даљег.

Из Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије Милета Сланкаменац казао је да је епилог састанка договорена премија за млеко за све квартале од 15 динара.

Представник пољопривредника из Панчева Јован Јованов казао је да се Влада и пољопривредни произвођачи нису усагласили о цени сунцокрета.

– Нисмо се нашли око цене сунцокрета, али смо, ми мислимо, јако близу и надамо се да ће у наредном периоду да то све буде решено – рекао је он.

Истакао је да су влада, премијерка, ресорни министар и помоћници министра били конструктивни.

– Гледали су како год могу да нам изађу у сусрет. Ми се само надамо да ће то у наредном, хајде да кажемо, кратком периоду да се заврши, да се нађемо можда поново, и да то буде готово – поручио је.

Казао је и да ће блокада бити настављена, али и да су пољопривредници спремни да покажу добру вољу и омогуће проходност саобраћаја на одређено време.

Један од представника пољопривредника Мирослав Матковић из Суботице најавио је да ће се на следећим састанцима разговарати о субвенцијама и плавом дизелу.

– Разговараћемо поново чим нас позову, можда чак и ноћас, блокаде настављамо и даље – рекао је Матковић.

Извор: Танјуг

Фото: Pixabay