Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Prasetina bajadera

Prasetina bajadera

104

U ovoj našoj Srbiji gotovo je nezamislivo da neko nije probao prasetinu, jagnjetinu ili jaretinu s ražnja. Svakako nas je privukao miris ovog ukusnog pečenja. Ali, ne mora da bude pečeno na ražnju. Možemo i sami da ga pripremimo i serviramo na drugačiji način. Kao kolač u kocke. I tako dobijemo bajaderu.

Potrebno je:

  • prasetina
  • so
  • ulje

Priprema:

Prasetinu osoliti i staviti u tepsiju s malo ulja i vode. Zatvoriti pek papirom i odgore uviti u alu foliju. Peći 4 sata na 1700C. Ispečeno meso raskostiti i poređati u tepsiju tako da kožura bude dole. Pokriti folijom i pritisnuti nečim teškim par sati, najbolje preko noći. Seći u komade nalik na bajaderu.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.