Prijave za ocenjivanje vina i rakije do 2. oktobra

Međunarodno ocenjivanje vina i rakije „Oplenac fest“ održaće se 3. i 4. oktobra u Kraljevom podrumu u Topoli. Svi zainteresovani proizvođači uzorke mogu dostaviti najkasnije do 2. oktobra do 14 časova. Pobednici  ovog tradicionalnog ocenjivanja, 19. po redu, biće proglašeni na Oplenačkoj berbi koja počinje 6. oktobra.

Ove godine uzorke vina i rakije ocenjivaće dva tročlana žirija. Predsednik žirija za ocenjivanje vina je prof. Aleksandar Petrović, a za ocenjivanje rakija prof. dr Ninoslav Nikićević. Proizvođači koji žele da učestvuju na ocenjivanju treba da dostave po dve boce pića.

Uzorke mogu dostaviti lično u ulicu Milivoja Petrovića Blaznavca br 8 ili poštom na adresu: Turistička organizacija Topola, ulica Prvog ustanka 1a, 34310 Topola. Detaljnije informacije o učešću u ocenjivanju proizvođači mogu da dobiju na telefone 064 6155523, 069 1150504.

Uzorci rakije i vina će pred komisijom biti šifrovani. Nagrade za najbolje uzroke vina i rakije biće zvanično dodeljene na 60. Oplenačkoj berbi, koja se ove godine održava od 6. do 8. oktobra.

Tekst i foto: Biljana Nenković

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18