Насловна РАЗНО Производња квасца почела пуним капацитетом

Производња квасца почела пуним капацитетом

443
Foto: Pixabay

Компанија „Биоспрингер РС“ у Сенти почела је данас производњу квасца пуним капацитетом. Производња у малим паковањима увећава се за 450 одсто, а у онима за пекаре од пола килограма, за 100 одсто. Да би одговорили на захтеве тржишта и обезбедили континуирану испоруку, у овој компанији мењају и асортиман. На тај начин омогућена је повећана производња квасца за домаћинства и пекаре, објављено је на сајту Привредне коморе Србије.

-План је да достигнемо производњу од 900 тона квасца на месечном нивоу што је четири пута више него до сада. Имамо и погон и раднике за оволики обим производње, а рачунамо и на подршку државе када је у питању набавка сировине тј. меласе из шећерне репе, како бисмо одговорили на захтеве повећане тражње, рекао је Ласло Ђетваи, операциони менаџер у овој компанији.

„Биоспрингер РС“ упутио је и апел потрошачима да не стварају вештачку потржњу и не гомилају залихе јер квасца има довољно, а фабрика може да подмири и тренутно повећане потребе идустије и домаћинстава. Квасац који се производи у овој фабрици дитрибуирају француски Лесафр и ПИП Нови Сад.

У Привредној комори Србије кажу да ће бити на располагању за подршку у набавци сировине, за прибављање дозвола и регистрацију нових производа као што су то урадили и приликом олакшавања транспорта и дистрибуције сировине за овог произвођача.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас гостујући на РТС да би суви и остале врсте квасаца трговинским кућама требали да буду испоручени у уторак, 24. и среду 25. марта. Он је такође рекао да ће Министарство пољопривреде предложити забрану извоза квасца како би све продавнице у Србији биле снабдевене.

Јасна Бајшански