Prvi regionalni vikend kraft pivarstva u Novom Sadu

U našem narodu se često kroz šalu kaže: Nije merak ako nema dobrog piva. Tu izreku znaju i organizatori prvog regionalnog vikenda kraft pivarstva, koji počinje danas u Novom Sadu u Zmaj Jovinoj 8, a za tu priliku organizatori će pripremiti oko hiljadu litara čuvenog napitka.

Na dvodnevnoj manifestaciji posetioci će imati priliku da degustiraju preko 50 različitih vrsta piva, kao i da od stručnjaka nauče kako da naprave kvalitetno pivo u kućnim uslovima.

– Cilj je da što više ljudi koji nisu čuli za kraft pivo, čuju za kraft pivo, da što više ljudi koji su želeli da probaju, probaju, da imaju veliki izbor i na kraju krajeva da i u nekoj komunikaciji sa proizvođačima tokom ovog vikenda nauče i dobiju neku motivaciju da možda i kod kuće naprave nešto za sebe – rekao je organizator Dragan Đurica.

Kraft pivarstvo spada u jednu od najbrže rastućih malih industrija u svetu. Iako se ono kod nas pojavilo još u 18-om veku, pravi procvat doživljava pre nekoliko godina.

Organizatori se nadaju da će na taj način posetioce upoznati sa specifičnostima kraft piva i uspeti da popularizuju male pivare.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar

Jeste li pravilno zazimili pčele? Ako niste evo koji problemi vas čekaju

Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da

Kako smo birali našu jelku

Zimski meseci uvek bude asocijaciju na praznike, raspust, sneg, grudvanje i odmor… i naravno jelku. Nama dvema se uvek činilo