Насловна РАЗНО Први сајам запошљавања на Пољопривредном факултeту УНС

Први сајам запошљавања на Пољопривредном факултeту УНС

179

Близу две стотине студената данас је продефиловало кроз хол Пољопривредног факултета у Новом Саду где је одржан први сајам запошљавања „Аgro Job Fair”.  Било је и студената који још не траже посао, али су свратили како би видели на који начин све то функционише. Наиме, студенти завршних година студија, студенти мастера и докторских студија имали су могућност да кроз разговоре с представницима компанија сазнају како изгледа први разговор за посао, које су им то вештине и знања потребне за запослење у одређеној компанији.  На сајму је учествовало више од 40 компанија, од којих су неке Данубиус, Радун Инжењеринг, Делта Аграр, МК група, Бајer, Галеника фитофармација и ДДОР осигурање. Апсолвенти су имали прилику да оставе и свој  ЦВ, као и да се распитају о радним местима и условима који им се нуде.

Свечаном отварању присуствовали су покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, као и декан Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Недељко Тица који је истакао како свршени студенти овог факултета својим знамењем могу променити свет и зато сматра као је овај сајам врло важан догађај и за ову образовну установу, али и за студенте. Такође је нагласио да је Пољопривредни факултет и послодавац својим студентима, јер најбољима пружа прилику да се запосле након дипломског. 

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић нагласио је како ће  ресорни секретаријат увек подржати ове манифестације јер је циљ да се што више младих запосле управо у Србији.

-Овим путем се обраћам и послодавцима, да им укажем на чињеницу да им млади неће радити за минималац, јер та времена су одавно прошла. Они треба да буду плаћени сходно свом образовању, а и ја сам имао ту привилегију да живим у иностранству, али сам се вратио у Србију и ту засновао радни однос. Зато и ви путујте, како бисте се ослободили комплекса ниже и више вредности, јер сматрам да нема лепше земље од наше Србије у којој младима треба дати шансу – истакао је Иванишевић. 

Иначе и студенти и представници компанија истичу да је ова манифестација пун погодак јер су у предузетници и студенти успоставилии контакте те се и једни и други надају одличној будућој сарадњи.  

Фото и текст: Љиљана Миловановић