Насловна РАЗНО Prvi sajam zapošljavanja na Poljoprivrednom fakultetu UNS

Prvi sajam zapošljavanja na Poljoprivrednom fakultetu UNS

406

Blizu dve stotine studenata danas je prodefilovalo kroz hol Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu gde je održan prvi sajam zapošljavanja „Agro Job Fair”.  Bilo je i studenata koji još ne traže posao, ali su svratili kako bi videli na koji način sve to funkcioniše. Naime, studenti završnih godina studija, studenti mastera i doktorskih studija imali su mogućnost da kroz razgovore s predstavnicima kompanija saznaju kako izgleda prvi razgovor za posao, koje su im to veštine i znanja potrebne za zaposlenje u određenoj kompaniji.  Na sajmu je učestvovalo više od 40 kompanija, od kojih su neke Danubius, Radun Inženjering, Delta Agrar, MK grupa, Bajer, Galenika fitofarmacija i DDOR osiguranje. Apsolventi su imali priliku da ostave i svoj  CV, kao i da se raspitaju o radnim mestima i uslovima koji im se nude.

Svečanom otvaranju prisustvovali su pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, kao i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica koji je istakao kako svršeni studenti ovog fakulteta svojim znamenjem mogu promeniti svet i zato smatra kao je ovaj sajam vrlo važan događaj i za ovu obrazovnu ustanovu, ali i za studente. Takođe je naglasio da je Poljoprivredni fakultet i poslodavac svojim studentima, jer najboljima pruža priliku da se zaposle nakon diplomskog. 

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević naglasio je kako će  resorni sekretarijat uvek podržati ove manifestacije jer je cilj da se što više mladih zaposle upravo u Srbiji.

-Ovim putem se obraćam i poslodavcima, da im ukažem na činjenicu da im mladi neće raditi za minimalac, jer ta vremena su odavno prošla. Oni treba da budu plaćeni shodno svom obrazovanju, a i ja sam imao tu privilegiju da živim u inostranstvu, ali sam se vratio u Srbiju i tu zasnovao radni odnos. Zato i vi putujte, kako biste se oslobodili kompleksa niže i više vrednosti, jer smatram da nema lepše zemlje od naše Srbije u kojoj mladima treba dati šansu – istakao je Ivanišević. 

Inače i studenti i predstavnici kompanija ističu da je ova manifestacija pun pogodak jer su u preduzetnici i studenti uspostavilii kontakte te se i jedni i drugi nadaju odličnoj budućoj saradnji.  

Foto i tekst: Ljiljana Milovanović