Punjeni cukini

Cukini su vrsta tikvica koje mogu biti od žute do tamnozelene boje. Spadaju u voće, iako ih ubrajamo u povrće. Mogu se jesti i sirovi. Cukini se beru kad dostignu dužinu od 20cm. I zato nemojte propustiti deo godine kada možemo da uživamo u svežem povrću i divnom ukusu cukina, tikvica…

Potrebno je:

  • 3 veća cukina
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 dcl paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • ulje, so, biber

Priprema:

Cukini oprati i očistiti od semenki. Ne ljuštiti. U šerpu sipati malo ulja i dinstati crni i beli luk oko 5 minuta. Nakon toga dodati mleveno meso i mešati na vatri još 5 minuta. U napola gotovo meso dodati začine, paradajz i paradajz pire. Kada se smesa za punjenje ujednači, skloniti s vatre. Vatrostalnu posudu namazati uljem i poređati cukine. Puniti do vrha. Odgore staviti krišku svežeg paradajza i poklopac od cukina. Sipati malo vode oko cukina i peći u pećnici na 2000C 45 minuta. Poslužiti s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18