Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Punjeni cukini

Punjeni cukini

104

Cukini su vrsta tikvica koje mogu biti od žute do tamnozelene boje. Spadaju u voće, iako ih ubrajamo u povrće. Mogu se jesti i sirovi. Cukini se beru kad dostignu dužinu od 20cm. I zato nemojte propustiti deo godine kada možemo da uživamo u svežem povrću i divnom ukusu cukina, tikvica…

Potrebno je:

  • 3 veća cukina
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 dcl paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • ulje, so, biber

Priprema:

Cukini oprati i očistiti od semenki. Ne ljuštiti. U šerpu sipati malo ulja i dinstati crni i beli luk oko 5 minuta. Nakon toga dodati mleveno meso i mešati na vatri još 5 minuta. U napola gotovo meso dodati začine, paradajz i paradajz pire. Kada se smesa za punjenje ujednači, skloniti s vatre. Vatrostalnu posudu namazati uljem i poređati cukine. Puniti do vrha. Odgore staviti krišku svežeg paradajza i poklopac od cukina. Sipati malo vode oko cukina i peći u pećnici na 2000C 45 minuta. Poslužiti s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.