Piletina je uvek rado viđen zalogaj u tanjiru. Pripremamo je na mnogobrojne načine i svako ima pravi. Greške nema ako pratimo svoj ukus. Važno je samo da ostane mekana i sočna. Možemo dodati mnogo sastojaka i smisliti mnogo načina, a jedan od njih je da je uvijemo u slaninu.
Potrebno je:
- 1 pileći file
- 200 g slanine na šnite
- 100 g kačkavalja
- 100 g stišnjene šunke
- so, biber, biljni začin
Priprema:
Pileći file iseći na šire trake i zatim na veće kocke. Svaku kocku pažljivo otvoriti za punjenje. Osoliti i začiniti po ukusu. Izrendati kačkavalj, a stišnjenu šunku iseći na štapiće veličine filea. Na file staviti kačkavalj i štapić šunke i preklopiti. Uviti slaninu oko paketića. Ponoviti dok ima materijala. Peći kratko, oko 5 minuta, na grilu ili roštilju, uz okretanje.
100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Tel: 069 11 54 004
949 rsd + PTT troškovi