Насловна ВЕСТИ Рио Тинто не одустаје од пројекта Јадар

Рио Тинто не одустаје од пројекта Јадар

44

Савез еколошких организација Србије објавио је нову документацију о сарадњи компанија Рио Тинто и Бехтел у даљој реализацији пројекта Јадар. Реч је о покушају Рио Тинта да пронађе партнера за израду идејног решења и пројекта за пречишћавање отпадних вода.

Осим тога, на сајту Рио Тинта налази се јасан аргумент за тврдњу да пројекат Јадар није угашен, а нарочито није мртав, будући да из те компаније очекују његов наставак.

Свакако не треба заборавити да су представници извршне власти Рио Тинту признали склоност ка корупцији, што слободно можемо назвати оптужбом на њихов рачун, док је председник у протеклој години говорио о враћању фамозне милијарде Рио Тинту – фамозне, премда је нема у званичним документима те вероватно спада у закулисне радње из џепа у џеп. Довољан разлог да Рио Тинто не одустане тек тако од пројекта Јадар, каже се у саоштењу Савеза еколошких организација Србије.

Оно што се, према мишљењу Савеза еколошких организација Србије, надаље може очекивати, а што није засновано на пукој претпоставци већ на поузданим сазнањима, јесте покушај ове компаније да подмити стручну јавност која се раније изјашњавала против пројекта Јадар. Но, ми чврсто верујемо да стручњаци који су до сада савесно поступали ни убудуће неће подлећи њиховим понудама.

Извор: Агросмарт