Насловна ВЕСТИ РОБНЕ РЕЗЕРВЕ: За 329 сточара размена јунади за меркантилни кукуруз

РОБНЕ РЕЗЕРВЕ: За 329 сточара размена јунади за меркантилни кукуруз

228

Републичка дирекција за робне резерве објавила је списак сточара који ће моћи да учествују у натураној размени јунади за меркантилни кукуруз. Укупан број сточара је 329 и сваком појединачно је одобрена одређена количина јунади коју ће моћи да размене за кукуруз. На списку су објављена и имена 16 стичара којима размена није одобрена. За ове намене издвојено је 30.814 тона меркантилног кукуруза.
Сточари могу испоручивати јунад само овлашћеним кланицама и то:

 1. Котленик промет, Лађевци
 2. Код Јордана, Пријепоље
 3. Турковић доо, Сјеница
 4. Кланица Дивци доо, Дивци и
 5. Биг треjд, Нови Сад
  Регистровано газдинство у обавези је да испоручи здраву јунад, жувотиње морају да буду у доброј кондицији, чисте, без повреда на телу и обележене ушним маркицама. Такође, пољопривредно газдинство је у обавези да за свако грло обезбеди и преда кланици приликом пријема јунади уверење о здравственом стању животиње које је издато од стране надлежне ветеринарске инспекције.
  Максимална количина товне јунади коју пољопривредно газдинство може да испоручи наведена је на списку објављеном 21. априла на сајту Дирекције за робне резерве www.rdrr.gov.rs Ако кланица преузме веће количине, оне иду на њен терет.
  Обавезно је да пољопривредник потврди датум доласка на бројеве телефона 011/3238-997, 3235-364, 3236-407, 3239-058 i 3239-059
  Примарни произвођачи ће бити позивани да долазе у Републичку дирекцију за робне резерве на потписивање уговора и добијање налога за преузимање меркантилног кукуруза. Пољопривредници не треба да долазе без позива јер запослени неће бити у могућности да их приме, а у сагласности са одлуком о ванредном сатању и поступању у складу са њом.
  Такође, због ванредног стања обавезно је носити заштитне маске и рукавице приликом доласка у Дирекцију.
  Рок за реализацију размене је 15. мај 2020. године.
  Ј. Бајшански