Rtanjski čaj u sred leta

Vozeći se po ovoj našoj Srbiji, svaki put se podsetim koliko je lepa, bogata, prkosna sa svojim brdima, tako zelena i puna vode. I gde god zastanete u toj prirodi uvek možete ubrati po koju lekovitu travku i napraviti sebi osežavajući napitak u svako godišnje doba.

Ovih dana nas je put dovezao do Rtnja. I kako otići sa ove magične planine i ne popiti tradicionalno, rtanjski čaj.

Čaj nije samo ukusan napitak, već i saveznik u očuvanju zdravlja i vitalnosti. Rtanjski čaj obiluje antioksidansima koji pomažu u zaštiti organizma od slobodnih radikala, doprinoseći opštem zdravlju. Redovno konzumiranje rtanjskog čaja podržava imunološki sistem, čineći organizam otpornijim na infekcije i bolesti.

Prirodni sastojci Rtanj čaja mogu pomoći u balansiranju hormonske aktivnosti, posebno kod žena. Blagi umirujući efekat Rtanj čaja pruža osećaj relaksacije, pomažući u smanjenju stresa i napetosti.

Rtanj čaj može doprineti boljoj probavi, smanjenju nadutosti i podršci opštem zdravlju digestivnog sistema.

Pored svog jakog delovanja kao monokompomenti čaj, rtanjski čaj se može korisiti i u kombinaciji sa drugim biljkama, te tako povećati efekte. Vresak se koristi u komibanciji sa ruzmarinom, majčinom dušicom, vranilovom travom, koprivom, kantarionom.

Rtanj čaj se posebno ističe po svojoj svestranosti. Bilo da ga pijete tokom mirnog jutra, kao podsticaj sredinom dana ili kao ritual opuštanja uveče, čaj će pružiti jedinstven doživljaj u svakom trenutku. I zato uživajte u svakom gutljaju kao ritualu blagostanja, prizivajući prirodnu snagu Rtanj planine u svakom trenutku vašeg dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za