Насловна ВЕСТИ2 Сајам вина промовише и туризам земаља Отвореног Балкана

Сајам вина промовише и туризам земаља Отвореног Балкана

42


Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић оценила је да је први Међународни сајам вина који ће бити одржан на Београдском сајму почетком септембра као јединствену манифестацију не само због представљања винског гастрономског туризма, већ и због промоције туристичких дестинација земаља „Отвореног Балкана“.
„Винска визија Отворени Балкан један је од првих заједничких корака у конкретизацији идеја и стратегије „Отвореног Балкана“. Ова манифестација је плод заједничког рада три државе и идеална прилика не само да се вински путеви Балкана позиционирају на светској мапи винских тура, већ и да се наше земље боље и лакше утврде на светској мапи атрактивних туристичких дестинација“, поручила је Матић, саопштило је ресорно министарство.
Она је додала да очекује да ће „Винска визија Отворени Балкан“, која ове, прве године одржавања окупља излагаче из региона али и из целог света, постати традиционална манифестација и један од неизбежних европских фестивала гастрономије и туризма.
Циљ сајма је да прослави врхунско умеће мајстора у производњи најбољих вина и промовише јединствени спој укуса и мириса који представљају дух Балкана, његову географију и богатство сорти.
Први међународни сајам вина омогућиће виноградарима, произвођачима вина, представницима винарија, енолозима, сомелијерима, као и дистрибутерима и трговцима вином из региона и шире, да се окупе, умреже, поделе искуства, представе се широј јавности и прошире своје пословање.
Сајам „Винска визија Отворени Балкан“ биће одржан на Београдском сајму прва четири дана септембра, под покровитељством влада Србије, Северне Македоније и Албаније, у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.

Извор: Танјуг