U okviru 16. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, koji je počeo u Kragujevcu, deo ponude je i Sajam zimnice. Proizvođači iz Šumadije i drugih delova Srbije izložili su na štandovima domaće proizvode pripremljene na tradicionalan način.


Posetioci mogu da kupe džemove i slatka, sokove, hleb, pite, kolače, ajvar, vino, med i plečinje proizvode. Očekuje se i tradicionalno takmičenje u kuvanju rakije. Ponuda hrane upotpunjuje promovisanje seoskih domaćinstava i turizma u prirodi, koji je u poslednjoj deceniji sve traženiji. Tako su i turističke agencije iz regiona, osim programa putovanja, ponudile i gastronomske specijalitete svog kraja.




Sajam traje do 8. novembra do 14. časova. Cena individualne ulaznice je 200 dinara, a grupne, za više od 10 osoba je 100 dinara. Organizatori su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i grad Kragujevac.
Tekst i foto: Biljana Nenković



