Sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo 18 korisnika

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova oznaka kvaliteta priznanje svima onima koji, u oblastima kojima se bave, dostižu i prestižu ne samo domaće, već i evropske standarde.

„Priznanje će za sve dobitnike biti nov motiv da u svojim delatnostima ostvaruju još bolje rezultate i na taj način daju dodatni doprinos razvoju naše privrede“, izjavio je Mirović i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog uspostavljanja oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“ na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

On je istakao da privreda Srbije i AP Vojvodine u izazovnim vremenima beleži ohrabrujuće ekonomske parametre.

„Tako je, kada je o Vojvodini reč, u prva tri kvartala ove godine industrijska proizvodnja porasla za 5,4 posto, vrednost izvoza, uz rast od 27,1 posto, premašila je 5,5 milijardi evra, a zaposlenost je povećana u odnosu na 2020. godinu za 2,7 procenata“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, tome su doprineli programi Vlade Republike Srbije, ali i znatna bespovratna sredstva, odnosno sredstva od kredita odobrenih pod izuzetno povoljnim uslovima, koja su preko resornog sekretarijata i Razvojnog fonda Vojvodine usmerena preduzećima.

S obzirom na to da su uručeni sertifikati i za više turističko-privrednih manifestacija, programa i usluga, Mirović je ukazao na rast koji je ostvaren u oblasti turizma, što potvrđuje podatak da je Vojvodinu u prva tri kvartala ove godine posetilo 55 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

Foto: Pokrajinska vlada

razvojnifv.png

RAZNO

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime