Skobaljijada na Južnoj Moravi

Uorganizaciji USR „Veternica-1954“ u nedelju 15. decembra održaće se prva “Skobaljijada” na stazi ispod Jelašničkog mosta na reci Južna Morava u dva sektora. Skup takmičara će biti na lokaciji nekadašnjeg splava u 7 sati, dok će početak takmičenja biti u 9 sati, kao i izvlačenje pozicija.

Inače, takmičenje će trajati do 13 sati, a merenje ulova i proglašenje pobednika će biti od 13 do 14 sati.

Kotizacija za učešće je 1000 dinaea po takmičaru uz važeću ovogpdišnju dozvolu. Prijave možete podneti na grrupi u komentarima, dok će uplata kotizacije biti u Udruženju najkasnije do 15.  decembra. Broj takmičara je ograničen na 40 učesnika plus 10.

– Peca se jednim stapom na plovak, iskljucivo jednom udicom. Od mamaca dozvoljeno je korišćenje, hleba, vestačkog hleba i živih mamaca. Za prihranu dozvoljeno koriscenje hlebnih bombi, praškaste hrane i živih mamaca. Zabranjena je metalna čuvarka. Meri se sva ulovljena riba. Sva riba nakon merenja se vraća nazad u vodu! Obavezne su čizme, zbog mogućnosti pozicija u vodi. Peca se u dva sektora (leva obala A sektor, desna obala B sektor). Za pobednike sektora obezbedjeni pehari i medalje – navedeno je u saopštenju kao pravilnik tamičenja.

Izvor: JuGmedia

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18