Насловна РАЗНО Slavski kolač dušom mešen

Slavski kolač dušom mešen

213

Jesen je vreme kada u Srbiji počinje da se slavi. Svaka domaćica ima neki svoj recept za slavski kolač i svaka od njih ga pravi dušom i čini se da od vere i ljubavi narasta. Ovo je kolač naše saradnice, nadamo se da će vam biti lep kao njen što je.

1/2 l mleka

1 kvasac

1 kašičica šećera

1 1/2 kašika soli

800g brašna

6 kašika ulja

( Umesiti i ostaviti da naraste)

Kada se testo digne, razvući oklagijom i umutiti dva žumanceta sa 200 margarina i sa tom smesom premazati testo. Testo urolati i podeliti na 6 jufki (opciono kolika je šerpa ili posuda) poređati ih u šerpu i premazati žumancetom.

Dok testo odmara napraviti ukrase od:

200g oštrog brašna

100g gustina

1 kašika soli

150ml vode

Sve umesiti dobro i ostaviti 15 min u kesi u frižideru da odmori. Razviti na tanko testo formiratibukrase i ređati na nadošlo testo za pogaču.

Peći na 200 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od toga kakva vam je rerna…

Srećna Slava!