Насловна ВЕСТИ Сточарима 20.000 по грлу због штете од пандемије

Сточарима 20.000 по грлу због штете од пандемије

17
Foto: Pixabay

Влада Србије усвојила је измене и допуне Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2020. години које се односе на IPARD подстицаје.

Како се наводи у саопштењу са данашње седнице Владе, овим изменама, корисницима тих средстава биће омогућено да остваре права на исплату у области пољопривреде и руралног развоја у прописаном року.

За текућу и наредне две године, новац ће бити употребљен за програме који се односе на унапређење конкурентности, инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава (подизање вишегодишњих производних засада, примарна пољопривредна производња), инвестиције у прераду и маркетинг пољопривредних и прехрамбених производа и производа рибарства (подршка унапређења вина и ракије, контролне маркице за пољопривредно-прехрамбене производе и евиденционе маркице за вино, набавка опреме у сектору меса, млека и пива) и управљање ризицима.

На седници је усвојена и измењена и допуњена Уредба о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима услед пандемије ковид-19, на основу које ће пољопривредном произвођачу за свако продато грло у периоду од 5. септембра до 30. октобра, бити исплаћена субвенција у износу од 20.000 динара.

Извор: РТВ