Насловна ВЕСТИ2 Street Food фестивал у Земуну

Street Food фестивал у Земуну

261


Street Food Festival by Birra Moretti, почиње данас на Богојављенском платоу – код ресторана „Венеција“ на Земунском кеју, и трајаће до недеље, 25. септембра.
Улаз је бесплатан, а радно време је од 14 до 23 часа и обезбеђена су места за седење, наводи се на сајту градске општине Земун.
Последњег фестивалског дана посетиоце ће забављати екипа Рок радија, од 17 до 19 часова.
Током четири фестивалска дана Земунски кеј ће постати позорница светских кухиња на отвореном, на којој ће се представити одабрани представници београдске крафт фуд (craft food) сцене.
На лицу места припремаће се свежи, здрави и квалитетни специјалитети, а посетиоци ће имати прилике да уживају у сјајној храни и доброј музици.
Street Food Festival понудиће посетиоцима уживање у укусима аутентичног америчког бургера, мексичких такоса, специјалитета кубанске и јапанске кухиње, праве наполитанске пице, италијанских паста и домаћих кнедли.
У оквиру Фестивала одржаће се и специјално издање посвећено италијанској кухињи и поред пице и пасте, аутентичног капрезе бургера биће и слаткиша као што су каноле, тирамису, слатке калцоне и италијанске кафе.
Најављено је и учешће познатих имена градске Ð сцене.
Фестивал је познат и по кампањама за заштиту животне средине и један је од првих фестивала у Европи који настоји да максимално смањи употребу пластичне амбалаже, зато ће се уз помоћ Ball Packaging Europe компаније користити само чаше направљене од чистог алуминијума.
Овај први фестивал уличне хране организује Туристичка организација Градске општине Земун.

Танјуг