Насловна ВЕСТИ СУМП бира пољопривредника будућности

СУМП бира пољопривредника будућности

45
foro: Pixabay

Избор за најбољег младог пољопривредника у Србији, под називом „Пољопривредник будућности“, ододржаће се у суботу, 26. септембра од 16 сати. Реч је о избору најбољег – најперспективнијег младог пољопривредника у Србији, који ће понети ласкаву титулу „Пољопривредник будућности“.

Скуп организује СУМП – Српско удружење младих пољопривредника, са жељом да се пољопривредним произвођачима на једном месту пруже све релевантне информације, како о мерама субвенционисане подршке републике и покрајине, тако и о понуди најзначајнијих компанија.

Циљ награде за младе пољопривреднике је да подстиче позитивну слику младих пољопривредника, те да идентификује делатности које карактеришу иновација, одрживост и тржишна оријентираност.

Обавезни критеријиуми су да пољпривредник има до 40 година старости и да има регистровано пољопривредно газдинство у активном статусу Критеријуми за бодовање су иновативност и одрживост. Иновација може укључивати радне или организационе методе, увођење нових облика технологије који доносе промене у односу на постојећу технологију. Иновација се такође може састојати од прилагођавања или модернизације традиционалне технологије.

Иновација мора бити економски и/или друштвено одржива и имати извесну дуговечност и треба издржати испит времена како би имала учинак, уместо да се појави и нестане у кратком временском периоду.

На платоу испред Тржног центра БИГ у Новом Саду, где ће овај скуп и бити организован, посетиоци ће бити у прилици да виде изложбу пољопривредне механизације, присуствују представљању финансијских институција у пољопривреди и излагању фирми које су чиниоци пољопривреде у Србији.

J. Б.