Sutra predstavljanje „beogradske rakije“

Turistička organizacija Beograda sutra će predstaviti brend „beogradska rakija“.

Reč je o premijum dunjevači nastaloj pre tri godine u saradnji Turističke organizacije Beograda sa Beogradskom destilerijom, kada je ostavljena da odstoji u buretu u prvoj Srpskoj banci rakije.

Kako bi pored specifičnog ukusa „beogradska rakija“ postala prepoznatljiva i po dizajnu, ovom prilikom biće pokrenut i konkurs za dizajn etikete, saopšteno je iz TOB-a.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime