Tajne riblje čorbe na Apatinskim ribarskim večerima

Najmasovnija i jedna od najstarijih manifestacija koja se održava u našoj zemlji svakako su ,,Apatinske ribarske večeri“, a već decenijama unazad kuvanje ribljeg paprikaša je simbol ribarskih večeri. Najlepša tradicija je takmičenje u pripremanju ribljeg paprikaša, a svaki kuvar imao je i svoju malu tajnu. Kažu da je za najukusniji riblji paprikaš glavni sastojak dobro raspoloženje.

,,Cela ova atmosfera je neka tajna i cela tradicija ribljeg paprikaša. Od dobre ribe, paprike, luka od soli i koliko se sipa vode,s ve to utiče na dobar riblji paprikaš“ rekao je Marijan Stanišić iz Apatina.

,,Bitno je da se riba dobro skuva, dovoljno je 15 minuta da se riba dobro skuva“ rekao je Miloš Rakas iz Prigrevice.

,,Nema velike tajne, zavisi od paprike i začina i od žirija, to je to“ rekao je Dragan Prizinger iz Kupusine.

Najuspešniji ove godine bio je Bojan Tomašević iz Apatina.

,,Postoji poseban recept, a to je posebna paprika, posebne komšije koje čuvaju kotlić i posebno društvo koje je činilo ovu ekipu“ rekao je Bojan Tomašević, pobednik ,,Zlatnog kotlića,,

Zvezda večeri bio je pevač Haris Džinović.

,,Čuvene Apatinske večeri su sjajne, nosim najlepše utiske, koje sam ikada imao prilikom ovakvih manifestacija i jako mi je drago što sam ponovo ovde. Neka svi budu srećni, živi, zdravi, mladi, da ima para, sreće, zadovoljstva i veselja i to je ono što čoveku pripada“ poručio je pevač svim posetiocima u Apatinu.

Tokom četiri dana manifestacije publika je uživala u bogatom zabavnom i kulturnom programu, a pored Harisa Džinovića, koncert su održale i grupe ,,Crvena jabuka“, ,Dejan Petrović i Big band. Poslednjeg dana manifestacije koncert su imale grupe ,,Dunavski biseri“, i ,,Banda drvena“.

Izvor: RTV

Foto: RTV

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime