TEGLE IZ PREKODOLCA: „Moj džem“ od šumskog voća

Garantujemo da je najbolji i vraćamo novac – piše na sajatu www.mojdzem.rs kojim mala porodična kompanija „Hanikop-S“ iz sela Prekodolce kraj Vladičinog Hana predstavlja džem od šipuraka, jedan od svojih vrhunskih proizvoda iz brenda „Moj džem“. Nedugo nakon ove nesvakidašnje poruke stigla je u selo podno Vlasinskih planina i svojevrsna stručna potvrda kvaliteta prooizvoda koji tek krče put na probirljivom tržištu zdrave hrane. Džem od šipuraka „Hanikopa-S“ dobio je specijalno priznanje 16. Beogradskog sajma etno hrane i pića. Ovo priznanje pripalo je i džemu od šljiva iste kompanije.

U najnovijem asortimanu našeg brenda, pored nagrađenih od šipurka i šljive, nalaze se i džemovi od drenjina, kajsija i jagoda – kaže mladi direktor Branimir Stevanović. – Priznanja nas nisu iznenadila, jer sve u teglama je 100 posto prirodno, sve je domaće i čisto, bez aditiva i konzervansa, bez veštačkih boja i aroma i uz minimalmo dodavanje šećera. Džem pravimo po tradicionalnoj porodičnoj recepturi i pažljivo kuvamo u malim količinama. Ne trčimo za zaradom, najvažnije nam je da kvalitet bude izuzetan.

 Briga o kvalitetu prvenstveno je briga o sirovinama. Plodovi koje Stevanovići prerađuju u svojoj porodičnoj radionici su ili šumskog divljeg voća, ili iz gajenih organskih zasada.

Beremo na 1.000 do 1.500 metara nadmorske visine, oko Vlasinskog jezera, na okolnim padinama Vlasine i Kukavice. Divlje voće ovde raste bez ikakvih zagađenja. U istom okruženju su i naši zasadi kajsije, šljive, jagode i maline, ali malinu ne prerađujemo zbog visoke otkupne cene. Sada je isplativije prodavati je svežu, a džem od nje bio bi preskup za naše kupce – objašnjava Branimir.

Druga „tajna“ kvaliteta „Mog džema“ je u tehnologiji i načinu prerade. Tu im pomaže vakuum uparivač, ističe naš sagovornik:

Sličan je ekspres loncu, jer kuvamo u vakuumu pa su i temperature niže, do maksimalno 60 stepeni Celzijusa. Tako u džemovima zadržavamo sve hranljive i lekovite sastojke koje sadrži sveže voće. I na to mislimo kad kažemo da su naši džemovi sto posto prirodni.

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno