Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ ТЕГЛE ИЗ ПРЕКОДОЛЦА: „Мој џем“ од шумског воћа

ТЕГЛE ИЗ ПРЕКОДОЛЦА: „Мој џем“ од шумског воћа

78

Гарантујемо да је најбољи и враћамо новац – пише на сајату www.mojdzem.rs којим мала породична компанија „Hanikop-S“ из села Прекодолце крај Владичиног Хана представља џем од шипурака, један од својих врхунских производа из бренда „Мој џем“. Недуго након ове несвакидашње поруке стигла је у село подно Власинских планина и својеврсна стручна потврда квалитета прооизвода који тек крче пут на пробирљивом тржишту здраве хране. Џем од шипурака „Hanikopa-S“ добио је специјално признање 16. Београдског сајма етно хране и пића. Ово признање припало је и џему од шљива исте компаније.

У најновијем асортиману нашег бренда, поред награђених од шипурка и шљиве, налазе се и џемови од дрењина, кајсија и јагода – каже млади директор Бранимир Стевановић. – Признања нас нису изненадила, јер све у теглама је 100 посто природно, све је домаће и чисто, без адитива и конзерванса, без вештачких боја и арома и уз минималмо додавање шећера. Џем правимо по традиционалној породичној рецептури и пажљиво кувамо у малим количинама. Не трчимо за зарадом, најважније нам је да квалитет буде изузетан.

 Брига о квалитету првенствено је брига о сировинама. Плодови које Стевановићи прерађују у својој породичној радионици су или шумског дивљег воћа, или из гајених органских засада.

Беремо на 1.000 до 1.500 метара надморске висине, око Власинског језера, на околним падинама Власине и Кукавице. Дивље воће овде расте без икаквих загађења. У истом окружењу су и наши засади кајсије, шљиве, јагоде и малине, али малину не прерађујемо због високе откупне цене. Сада је исплативије продавати је свежу, а џем од ње био би прескуп за наше купце – објашњава Бранимир.

Друга „тајна“ квалитета „Мог џема“ је у технологији и начину прераде. Ту им помаже вакуум упаривач, истиче наш саговорник:

Сличан је експрес лонцу, јер кувамо у вакууму па су и температуре ниже, до максимално 60 степени Целзијуса. Тако у џемовима задржавамо све хранљиве и лековите састојке које садржи свеже воће. И на то мислимо кад кажемо да су наши џемови сто посто природни.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us