Насловна ВЕСТИ1 У Бечеју отворена изложба „Мед и вино“

У Бечеју отворена изложба „Мед и вино“

106

„Мед и вино“ назив је изложбе одржане у Спомен кући Тан у Бечеју, коју је организовало Друштво интелектуалаца браће Тан.

Овогодишња поставка потпуно је различита од пређашњих, јер су организатори овога пута решили да направе едукативну изложбу намењену најмлађим становницима општине Бечеј.

“Овогодишња изложба је превасходно намењена деци, али свако је добродошао да је погледа. Изложили смо алате за прављење вина и меда. Чињеница је да је манифестација мањег обима у односу на оне претходних година, али је и циљна група другачија”, објашњава председник Друштва интелектуалаца браће Тан, Ласло Бонифарт.

Манифестација „Мед и вино“ организује се седам година уназад, са циљем да локално становништво упозна са домаћим произвођачима меда и вина из њихове околине.

“Током ових година смо се сретали са разноразним укусима и бојама вина, што нам говори да су многобројне старе сорте присутне у нашој околини. Управо то увећава значај домаће производње вина. Са друге стране, када говоримо о пчеларству важно нам је да млади увиде значај пчела, јер између осталог, запрашују многе биљке, што је од изузетног значаја како за животну средину тако и за човечанство”, рекао је Виктор Молнар испред Друштва интелектуалаца браће Тан.

Изложба „Мед и вино“ биће отворена до петка 9. децембра. У оквиру поставке, деца ће имати прилику да се кроз предавање упознају са алатима које користе пчелари и винари у својој производњи.

Зорана Љубојев