Насловна ТЕМЕ ПЧЕЛАРСТВО U Kragujevcu 10 javnih poziva

U Kragujevcu 10 javnih poziva

226

Gradske vlasti Kragujevca objavile su 10 javnih poziva za dodelu sredstava za podsticaje u poljoprivredi. Iz budžeta će biti dodeljeno ukupno 80 miliona dinara, a zahtevi se podnose od utorka, 7. maja.

Poljoprivrednici zahteve za subvencionisanje mogu da podnose za regresiranje reproduktivnog materijala, odnosno prvog veštačkog osemenjavanja umatičenih krava i junica. Zatim za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. To podrazumeva nabavku novih traktora i priključne mehanizacije.

Zahtevi za novac iz gradskog budžeta mogu da se podnesu i za nabavku novih mašina i opreme za stočarstvo, podizanje i opremanje plastenika, podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze, nabavku nove opreme za navodnjavanje, zatim priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa i mleka.

Pčelari mogu da podnesu zahtev za nabavku nove opreme za pčelarstvo, a svi mogu da konkurišu za sufinansiranje osiguranja useva, plodova višegodišnjih zasada i životinja i za promociju ruralnog razvoja.

Svi zainteresovani obrasce za prijave mogu da preuzmu u Odeljenju za poljoprivredu, ruralni razvoj i robne rezerve u Gradskoj upravi, u kancelariji broj  406 na 4. spratu, ili na prijemnom šalteru opštine. Obrazac može da se preuzme i na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca  www.kragujevac.ls.gov.rs. Na raspolaganju je i broj telefona 034/306 -187 svakog radnog dana od 8 do 15 časova, gde mogu dobiti informaciju šta je sve potrebno od dokumentacije. Zahtevi mogu da se podnesu najkasnije do 1. jula ili do utroška predviđenih sredstava iz budžeta.

Tekst i foto: Biljana Nenković