Насловна ВЕСТИ У Сремској Митровици одржан први Агробизнис инкубатор

У Сремској Митровици одржан први Агробизнис инкубатор

42

Први Агробизнис инкубатор – сајам локалних пољопривредно-прехрамбених произвођача, одржан је за викенд у Сремској Митровици, а окупио је 33 учесника.

Срем је регија позната по производњи хране, те је Сремска Митровица право место за оснивање Агробизнис инкубатора, рекао је Бранко Ћурчић, потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију праћења економских активности у Војводини.

– Агробизнис инкубатор смо основали у Сремској Митровици, због тога што Срем са својим потенцијалом прерађивача млека, меса, воћа и поврћа има најширу основу за ту врсту делатности. Овде је центар, а сви други из Војводине могу да се обрате за помоћ – истакао је Ћурчић и напоменуо да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду и привреду омогућити бесповратна средства за помоћ при пласману производа.

Недавно донет Закон о социјалном предузетништву пружа могућност да се конкурише за одређена средства, казао је Ћурчић и прецизирао да у новембру почиње његова примена.

Агробизнис инкубатор Сремска Митровица покренут је са циљем подршке малим и средњим пољопривредним произвођачима, а његова прва активност је управо одржани сајам.

Петар Самарџић, заменик градоначелнице Сремске Митровице, додао је и да је овде пре неколико година покренут пројекат „Корпа сремских традиционалних производа“.