Насловна ТЕМЕ ЗДРАВА ХРАНА У сусрет фестивалу „Новосадски дани пива“

У сусрет фестивалу „Новосадски дани пива“

168

Други фестивал „Новосадски дани пива“, биће одржан на Новосадском сајму у Новом Саду, 3. и 4. новембра 2023. Њега ће обележити богат музички програм, у оквиру кога ће наступати некадашњи певач групе „Хладно пиво“, Миле Кекин, Црвена јабука, Yu група и Јурица Пађен & Аеродром.

На овогодишњем фестивалу окупиће се око 30 крафт и неколико индустријских пивара, те ће поклоници пива моћи да се упознају с разноврсним стиловима и широком лепезом укуса „течног хлеба“ – од лагера, преко ИПА и АПА стилова. Успут ће их пивари едуковати и о томе која је разлика између индустријског и занатског пива и које врсте хмеља се најчешће користе.

„Новосадске дане пива“ организује компанија Ninamedia у сарадњи са Новосадским сајмом, уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Најављен је и богат забавно-музички и едукативни програм, као и такмичења која ће се одржати током два дана.

Заменик покрајинског секретара за туризам и Привреду Палимир Тот истакао је како је ова манифестација веома значајна како за Град Нови Сад, тако за Покрајину и Репубику јер ће управо занатска и индустријска пива привући велики број поклоника рок музике и пива, како из земље, тако и из региона.

Извршни директор за сајамску делатност Борис Надлукач рекао је да ће се организатори потрудити да овај фестивал подигну на још виши ниво.

– Прошле године фестивал је посетило око 10.000 људи, а ове ћемо се удруженим снагама трудити да их буде још више – казао је Надлукач.

Миле Кекин најавио је да ће на Фестивалу представити нове песме, али и да ће отпевати неке старе.

Организатори су најавили и богат програм, између осталог и такмичење у брзом испијању пива, на коме је прошле године титулу однела гошћа из Лесковца. Карте за овај се до 1. јула могу купити у Гигстиксовим пословницама по промотивној цени од 800 динара за један, односно, 1.200 динара за оба дана.

Љиљана Миловановић