Насловна ТЕМЕ ЗДРАВА ХРАНА U susret festivalu „Novosadski dani piva“

U susret festivalu „Novosadski dani piva“

327

Drugi festival „Novosadski dani piva“, biće održan na Novosadskom sajmu u Novom Sadu, 3. i 4. novembra 2023. Njega će obeležiti bogat muzički program, u okviru koga će nastupati nekadašnji pevač grupe „Hladno pivo“, Mile Kekin, Crvena jabuka, Yu grupa i Jurica Pađen & Aerodrom.

Na ovogodišnjem festivalu okupiće se oko 30 kraft i nekoliko industrijskih pivara, te će poklonici piva moći da se upoznaju s raznovrsnim stilovima i širokom lepezom ukusa „tečnog hleba“ – od lagera, preko IPA i APA stilova. Usput će ih pivari edukovati i o tome koja je razlika između industrijskog i zanatskog piva i koje vrste hmelja se najčešće koriste.

„Novosadske dane piva“ organizuje kompanija Ninamedia u saradnji sa Novosadskim sajmom, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Najavljen je i bogat zabavno-muzički i edukativni program, kao i takmičenja koja će se održati tokom dva dana.

Zamenik pokrajinskog sekretara za turizam i Privredu Palimir Tot istakao je kako je ova manifestacija veoma značajna kako za Grad Novi Sad, tako za Pokrajinu i Repubiku jer će upravo zanatska i industrijska piva privući veliki broj poklonika rok muzike i piva, kako iz zemlje, tako i iz regiona.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač rekao je da će se organizatori potruditi da ovaj festival podignu na još viši nivo.

– Prošle godine festival je posetilo oko 10.000 ljudi, a ove ćemo se udruženim snagama truditi da ih bude još više – kazao je Nadlukač.

Mile Kekin najavio je da će na Festivalu predstaviti nove pesme, ali i da će otpevati neke stare.

Organizatori su najavili i bogat program, između ostalog i takmičenje u brzom ispijanju piva, na kome je prošle godine titulu odnela gošća iz Leskovca. Karte za ovaj se do 1. jula mogu kupiti u Gigstiksovim poslovnicama po promotivnoj ceni od 800 dinara za jedan, odnosno, 1.200 dinara za oba dana.

Ljiljana Milovanović