U Tisu puštena mlađ šarana

Riblovački savez Vojvodine je sa Opštinom Ada i Sportsko-ribolovačkim udruženjem “Mol” obavio prolećno poribljavanje na Tisi u Adi. U vodu je puštena jednogodišnja mlađ šarana.

– Ono što je specifično za ovo poribljavanje je to što se ovom ekološkom akcijom simbolično obeležavaju Dani Ade, koji se održavaju tokom maja. Ada i okolna mesta su u neraskidivoj simbiozi sa Tisom, te je ovakvo obeležavanje za svaku pohvalu i mi smo otvoreni za saradnju sa svima kojima su deca i priroda na prvom mestu. Iz tog razloga, školarci iz Ade su simbolično prvi pustili šarančiće, pre nego što su naši ribočuvari preuzeli dalje – navodi se u objavi Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Ovim je završen projekat prolećnog, šaranskog poribljavanja, koji je započet u martu. Na jesen sledi puštanje grabljivica i soma u vodu.

– Od početka godine ubačeno je ukupno hiljadu i petsto kilograma na sedam lokacija, a vrednost projekta je nešto više od osamsto hiljada dinara, samo za mlađ, bez transporta i ostalih troškova. Podsećamo da smo jedni od retkih korisnika koji se finansiraju isključivo preko prodaje dozvola, tako da svako ko na dozvoli imate pečat RSV DOO – oni su ovo omogućili – poručuju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18