Upecao 30 kilograma tešku zlatnu „ribicu“


Zlatne ribice se obično mogu naći u kućnim akvarijumima koji retko zauzimaju mnogo mesta. Međutim, Endi Heket uspeo je da upeca mnogo veći primerak – težak 30 kilograma.
Poznata po imenu „šargarepa“, zbog svoje narandžaste boje, jedna od najvećih na svetu. Heket ju je upecao u jezerima Vluvoter u francuskoj regiji Šampanj. U jezero je ubačena pre 20 godina i pokazalo se da je nije lako upecati.
Heket, iz centralnoengleske grofovije Vusteršir, proveo je 25 minuta izvlačeći „šargarepu“.
Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali ne dostižu ovakve veličine. Šargarepa je hibridna vrsta ukrštena sa japanskim koi šaranom i veruje se da je druga najveća ikada uhvaćena.

  • Oduvek sam znao da je „šargarepa“ tu negde, ali nikad nisam mislio da ću je uhvatiti. Osetio sam da je nešto veliko uhvatilo mamac. Kada se pojavila na površini, video sam narandžastu boju. Sjajno je što sam je uhvatio, ali je u pitanju čista sreća – kaže četrdesetdvogodišnji Englez.
    Ponosno je pozirao sa njom pre nego što ju je vratio u vodu.
  • Stavili smo „šargarepu“ u jezero pre 20 godina da bude nešto drugačije za mušterije koje pecaju. Od tada je rasla i rasla, ali se ne pojavljuje često. Veoma je teška za pecanje – naveo je menadžer jezera Džejson Kauler.  
    Izvor: RTS
    Foto: New York Post/Twitter
razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno