Насловна ВЕСТИ1 Упецао 30 килограма тешку златну „рибицу“

Упецао 30 килограма тешку златну „рибицу“

120


Златне рибице се обично могу наћи у кућним акваријумима који ретко заузимају много места. Међутим, Енди Хекет успео је да упеца много већи примерак – тежак 30 килограма.
Позната по имену „шаргарепа“, због своје наранџасте боје, једна од највећих на свету. Хекет ју је упецао у језерима Влувотер у француској регији Шампањ. У језеро је убачена пре 20 година и показало се да је није лако упецати.
Хекет, из централноенглеске грофовије Вустершир, провео је 25 минута извлачећи „шаргарепу“.
Златне рибице или караши припадају породици шарана, али не достижу овакве величине. Шаргарепа је хибридна врста укрштена са јапанским кои шараном и верује се да је друга највећа икада ухваћена.

  • Одувек сам знао да је „шаргарепа“ ту негде, али никад нисам мислио да ћу је ухватити. Осетио сам да је нешто велико ухватило мамац. Када се појавила на површини, видео сам наранџасту боју. Сјајно је што сам је ухватио, али је у питању чиста срећа – каже четрдесетдвогодишњи Енглез.
    Поносно је позирао са њом пре него што ју је вратио у воду.
  • Ставили смо „шаргарепу“ у језеро пре 20 година да буде нешто другачије за муштерије које пецају. Од тада је расла и расла, али се не појављује често. Веома је тешка за пецање – навео је менаџер језера Џејсон Каулер.  
    Извор: РТС
    Фото: New York Post/Twitter