Upecao soma od 107 kilograma

Soma kapitalca teškog 107 kilograma, dugog 245 centimetara ulovio je na Tisi kod Novog Kneževca Radovan Bošković, poznat po nadimku Matori.

On se sa somom grdosijom uspešno nosio na Tisi kod Motela „Lovac“, a ovaj redak ulov kakav se već dugo ne pamti na toku reke u severnom Potisju, zagrizao je na varalicu gravinjaru.

– Dve decenije pecam isključivo somove i ovo mi je najveći ulov – kaže za „Dnevnik” Radovan Bošković. – Bilo je dosta teško savladati soma grdosiju, ali sve se odigralo dosta brzo, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu. Borba je potrajala skoro 40 minuta. U ovakvim situacijama pored iskustva odlučuje i dobar pribor. Drugari, Zolika Pap i njegov sin su mi jedino pomogli da soma kapitalca izvučem i ubacim na sigurno u čamac, sve ostalo, preko 90 posto posla sam odradio sam.

Bošković napominje da je iskusnijim pecarošima nešto lakše da izvuku ovako kapitalni ulov iz vode i da je dosta puta gledao kako iz neznanja neiskusni ribolovci gube ulov. Bošković je do sada imao ulov somova od 30, 40 kilograma.

– Ove sezone na Tisi u okolini Novog Kneževca bilo je ulova somova od 60 i 80 kilograma, ali meni se ovog puta baš posrećilo. Ako ne zabaciš udicu nemaš šanse za ulov, baš kao što ne možeš dobiti premiju na lutriji ako ne kupiš srećku ili ne ispuniš i uplatiš tiket. Aktivno se bavim sportskim ribolovom i pecam samo somove. U pecanju čovak mora imati sreće, a kada velika riba zagrize to se oseti, pa treba voditi računa da vam štap ne istrgne iz ruke – ispričao je Bošković.

Trzaj soma kapitalca desio se na sred reke, gde je Bošković s čamcom bio u spustu, a kada je strašni som zagrizao varalicu pecaroš se s njim borio nizvodno do obližnjeg „Bronksa“.

Upecani som kapitalac završio je odmah u restoranu „Tiska laguna“ u Kanjiži.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18