Насловна ВЕСТИ Ускоро Agro Belgrade и Пчеларски сајам

Ускоро Agro Belgrade и Пчеларски сајам

62

Agro Belgrade 2022, специјализовани сајамско-конференцијски догађај посвећен воћарству, виноградарству и повртарству, биће одржан на Београдском сајму у планираном термину, од 27. до 29. јануара 2022. године.

– Очекује се да се на рекордних 30.000 квадратних метара окупе реномирани домаћи и страни излагачи и брендови, укључујући и представнике највећих светских компанија у областима пољопривредне механизације, система наводњавања, система противградне заштите и доставних возила. Међу излагачима ће се наћи и хемијске куће, као и фирме које се баве производњом прихране биља, заштитари, семенске куће, расадничари, те фирме из прехрамбене индустрије – најављују из Београдског сајма.

Тродневни конференцијски део окупиће више од 20 домаћих и страних говорника, а бавиће се темама из области тржишта и пласмана свежег воћа, транспорта, финансирања, наводњавања, будућности производње бобичастог воћа, као и модернизације српске производње вина.

Agro Belgrade 2022. подржан је од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Града Београда – Секретаријата за пољопривреду и УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду.

– Као превасходно пословна сајамска манифестација, овај сајам својим форматом, обимом, начином организовања и специфичним профилом посетилаца задовољава све прописане противепидемијске мере – подсећају организатори.

У раније планираном термину, 12. и 13. фебруара 2022, биће одржан и 13. Државни пчеларски сајам, у организацији Савеза пчеларских организација Србије.

– Сајам је прилика да се, поред меда и других пчелињих производа, по најповољнијим условима набаве и комплетна пчеларска опрема и репроматеријали, а посетиоци током сајма могу да уживају у веома разноврсном изложбеном, образовном, промотивном, привредном и туристичком садржају и програму – наводе и додају како је пПоред излагачког и такмичарског дела, предвиђено и више стручних панела и семинара.

Својим карактером, пословним профилом и начином функционисања и овај сајам задовољава све захтеве предвиђене противепидемијским мерама.

Љ. П.

Фото: Београдски сајам