Uskoro februarski broj Dobrog jutra

U novom broju našeg i vašeg magazina u temi broja ministar za brigu o selu Milan Krkobabić predstavlja novo ministarstvo, njegove ciljeve i budući rad. U sličnom tonu i dr Zoran Keserović govori o velikom projektu finansiranja razvoja ruralnih područja Ministarstva za regionalni razvoj, preko projekata, subvencija i daljeg razvoja udruživanja malih poljoprivrednika u zadruge.

O tome kako mrazevi utiču na povrtarske kulture i kako izgleda plastenik s podnim grejanjem, jedini u našoj zemlji, piše dr Žarko Ilin, ističući prednosti plasteničke proizvodnje, ali i razloge zašto u tome još uvek zaostajemo za svetom.

U novom broju možete da saznate na koji način se pravi i održava trap, šta za nas znači špargla, šta se koristi u zaštiti voćnjaka i kako se on brani od mrazeva, zašto valja gajiti crnu ribizlu, i da li je bolje preći na vegetarijanski način ishrane.

Roze vino osvaja nepca ljubitelja najlepše kapljice, a ako želite da ga proizvedete od prvog čokota, pogledajte naša uputstva u slici i reči. Bahus u Vinariji Aleksandrović krije zanimljivu priču pravog srpskog uspeha, a puno ćete saznati i o lekovitim travama od travara Momčila Antonijevića. Tu su i stalne rubrike posvećene školi pčelarstva i jestivim gljivama i onim koje se jedu samo jednom, a ako stignete do kraja, saznaćete i šta je vodnjika.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime