Насловна НОВИ БРОЈ Uskoro julski broj Dobrog jutra

Uskoro julski broj Dobrog jutra

611

U novom broju našeg i vašeg magazina predstavljamo vam naše nacionalno voće – šljivu. Zašto je toliko popularna i možemo li unaprediti proizvodnju i poboljšati sorte, objašnjavaju stručnjaci – konsultanti. O sušnim godinama, i pored kišnog leta, i naporima da se navodnjavanjem nadoknadi stalni manjak vode govore dr Žarko Ilin i dr Zoran Keserović s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, kao i Ljiljana Vuksanović, stručni saradnik za povrtarstvo i ratarstvo iz Kragujevca. Kako se prepoznaje zrela lubenica i zašto nije dinjina rođaka, kao i koje su najlepše letnje salate, videćete u ovom, julskom broju. Boraniju ne vole svi, ali je veoma korisna i zdrava i zaslužuje važno mesto na trpezi. Predstavićemo vam proizvođača lavande, ali i domaću proizvodnju barik buradi za vina, možete saznati sve o višnji, leski, kajsiji, pečurkama i ivianjskom cveću, a kao i uvek, predstavljamo vam autohtone sorte povrća, voća i grožđa. Pa i goveda i žitarice, kakvi su podolsko goveče i pir.