Uskoro kraj vašara na koji dolazi cela Srbija

Iako se uskoro završava, gužva na šabačkom vašaru ne jenjava. Jednom godišnje Šabac je prestonica zabave, otvorenih šatri u kojima svoju teško stečenu muku troše težaci iz cele Srbije, gde vas izbacuju praćkom za 1200 dinara jer ste vi to želeli, gde će vas konobar uslužiti ukoliko vas čuje od buke a možda doneti i pogrešno piće, gde veš iz inata košta 50 dinara, a od njega je pljeska skuplja deset puta. Ko je uživao uživao je, ko nije, sledeće godine nek ne propusti.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno