Uskoro novi broj „Dobrog jutra“

U junskom broju magazina „Dobro jutro“ pričamo o malini, strateškom proizvodu Srbije. O tome koliko nam je potrebno navodnjavanje i s kojim problemima se susreću poljoprivrednici razgovaramo s ekonomskim analitičarom Milanom Prostranom. Kakve šargarepe vole proizvođači, a koje su najbolje za kupce, saznaćete od profesora dr Žarka Ilina, a grašak nam je ovog meseca u centru pažnje. Predstavljamo i „Rajsku baštu“ koja proizvodi zeleni ajvar, a pričamo i o pravom, vrhunskom, srpskom viskiju. O tome koliko je prolećni mraz oštetio voćnjake govori nam profesor dr Zoran Keserović, a možete saznati i kako se vinari snalaze u vreme pandemije korona virusa. Ovog meseca posadite cveće, i to ono starinsko, a saznajte više i o uzgajanju pčela, jer u košnicama sada ima puno posla.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime