Uskoro novi broj Dobrog jutra

U julskom broju našeg i vašeg magazina saznaćete sve o energetskoj bezbednosti, načinima čuvanja i skladištenja energije. Govorimo i o sistemima „kap po kap“ koji su sve više potrebni u ovim sušnim godinama, ali i o zaštiti organski gajenog voća i povrća, o tome koji su sve preparati dozvoljeni i kako se bez mnogo hemije boriti protiv štetočina. Imamo li najljuće paprike na svetu, koliko je to kovila i ko ih proizvodi? Šta nam leči kisele njive i šta su to biopesticidi? Na ova pitanja odgovore možete potražiti u najnovijem broju Dobrog jutra, a tu su i priče o gajenju ribizli, protivgradnim mrežama, jestivom cveću, plasteničkoj proizvodnji i mnoge druge. Uživajte!

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18