Uskoro novi broj Dobrog jutra

U februarskom broju našeg i vašeg magazina moći ćete da saznate kako treba da izgleda pravilno izvedena predsetvena priprema, o kojoj piše dr Žarko Ilin. Takođe, deo magazina posvetili smo analizi projekata predstavljenim na Danima voćara, o čemu piše dr Zoran Keserović, a o problemima s uvozom sadnica jagodastog voća, koji su doveli do gubitka vodećeg mesta u proizvodnji maline, piše dr Aleksandar Leposavić.

Kako izgleda vodnjika, ko je dama u godinama koja sama peče rakiju, kako se prave palačinke od kukuruznog gara, šta raditi sa ljubičicama i kako se gaji japanska jabuka, ali i mikrobilje, teme su koje će vam zaokupiti pažnju ovog februara. Uživajte!

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18