Uskoro novi broj Dobrog jutra

Nastavljamo priču o stotinu jela Srbije po našem izboru. Na redu je svadbarski kupus, niške ćufte, a tu su i kolači s malinama, za one koji vole da se zaslade. O tome kako se nekada davno bralo grožđe u vinogradima, a kako to danas izgleda, priča Sava Pavlović Kurjak, a možete dosta saznati i o tome kako vrućine utiču na vinograd.

Ovim brojem započinjemo „Voćarske divane“ s našim prijateljem i saradnikom, uvaženim profesorom dr Zoranom Keserovićem, koji odgovara na sva vaša pitanja i nedoumice. Kako izgleda „pametno navodnjavanje“ uz pomoć vrhunske tehnologije, ali i kako očuvati stare sorte i odgajiti paradajz od dva kilograma, možete pročitati u našem novom broju. Kako se uzgaja, neguje i skladišti paprika priča dr Žarko Ilin, a kako se ona pretvara u ajvar, ljutenicu i pinđur, saznajte ako otvorite septembarski broj Dobrog jutra. Tu je i stalna rubrika posvećena pčelama, kao i reportaže o proizvođačima neobičnih biljaka ili uspešnim poljoprivrednicima. Uživajte!

razvojnifv.png

RAZNO

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.